fbpx

EGR Uitschakelen

EGR Uitschakelen

Wat is een EGR-klep? (uitlaatgasrecirculatie)

Een EGR-klep (uitlaatgasrecirculatieklep) is een component die wordt gebruikt in interne verbrandingsmotoren, met name in auto’s. Het doel van de EGR-klep is om een deel van de uitlaatgassen terug te leiden naar de inlaat van de motor.

Wanneer de motor draait, produceert deze uitlaatgassen die schadelijke stoffen bevatten, zoals stikstofoxiden (NOx). Door een deel van deze uitlaatgassen terug te voeren naar de inlaat, kan de EGR-klep helpen om de verbrandingstemperatuur te verlagen en de vorming van schadelijke stoffen te verminderen. Dit heeft als voordeel dat het de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert en de efficiëntie van de verbranding kan verbeteren.

De EGR-klep wordt geregeld door de motorregeleenheid (ECU) op basis van verschillende parameters, zoals de belasting van de motor, de motortemperatuur en het motortoerental. De klep kan geheel of gedeeltelijk worden geopend om de gewenste hoeveelheid uitlaatgassen terug te voeren naar de inlaat.

Het kan voorkomen dat de EGR-klep verstopt raakt door de afzetting van koolstof en andere verontreinigingen. Dit kan leiden tot slechte motorprestaties, hogere uitstoot en andere problemen. In dat geval kan het nodig zijn om de EGR-klep te reinigen of te vervangen. Het onderhoud en de reparatie van de EGR-klep moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde monteur of autotechnicus.

Waarom kan de EGR-klep een storing aangeven?

De EGR-klep kan een storing aangeven d.m.v. het motormanagement -en spiraal lampje. In sommige gevallen kan dit zich uiten in een noodprogramma van de motor, wat ervoor zorgt dat de auto in een zogeheten noodloop belandt. Dealers en garages geven aan dat de EGR-klep vervangen moet worden, soms gaat dit hand in hand met de EGR-koeler. Het vervangen van de EGR-klep kan hoge kosten met zich meebrengen. Het softwarematig uitschakelen is een gemakkelijker en goedkoper alternatief hiervoor.

Wat zijn de voordelen als je een EGR-klep uitschakelt?

✅ Het uitschakelen van de EGR-klep heeft geen invloed op uw Apk-keuring.
✅ Uw auto kan minder verbruiken door een schonere verbranding
✅ Snellere en soepele gaspedaal reactie
✅ Geen krachtverlies meer
✅ 5 jaar software garantie

Wilt u een definitieve oplossing voor de EGR-klep?

OM Tuning biedt een definitieve oplossing door de EGR-klep softwarematig uit te schakelen. Dit gebeurt met professionele apparatuur en programmeer ervaring. Uw auto geeft geen storingen of foutmeldingen meer aan over de EGR-klep.

Wat zijn de kosten van een EGR-klep uitschakelen?

EGR-klep uitschakelen nu voor: €175,-(i.c.m. stage 1 chiptuning 100,-)

nl_NLDutch